Презентація “RoboclubIF 2018/19. Що нового?"

“RoboclubIF 2018/19. Що нового?», - під таким гаслом в Івано-Франківську відбулась презентація освітніх проектів для батьків та дітей 6-14 років.

Спікером на презентації виступила операційний директор “Робоклубу” Ірина Молінська. Вона розповіла учасникам заходу про досягнення та історію “Робоклубу”. Зокрема те, що минулого року нами та за нашою активною участю в Івано-Франківській області було відкрито 62 безкоштовних гуртки програмування за програмою CodeClub, у співпраці з БО “БФ”Покоління Ю.Ей”; реалізовано проект “Girls Can!” разом з ГО “Інша Освіта”. Навчання для 35 викладачів міста та 420 дітей, половина з яких дівчата, протягом трьох місяців; реалізується проект “Спільна Мова” у співпраці з ГО “Івано-Франківський ІТ-кластер” та ІППО; передано всі актуальні напрацювання Робоклубу для 15 викладачів міста Івано-Франківська у вигляді двох дев’ятиденних тренінгів.

А також за час свого існування Робоклуб став частиною інноваційного центру “Промприлад:Реновація”, який має  формувати нові культурні, бізнесові та освітні ландшафти в нашому місті та регіоні; ми координуємо роботу по створенню першого в місті повноцінного Maker Space на базі Парасолькового цеху Промприладу - відкритого технологічного майданчику з повним переліком необхідного обладнання та сучасних технологій для швидкого прототипування будь-чого й, звісно, для навчання цим технологіям дітей та дорослих.

Батьки та їх діти дізнались про головні зміни, які цьогоріч впроваджує Робоклуб. Зокрема, про оновлені й розширені базові курси; проектний менеджмент з 6 річного віку, за допомогою методик KanBan та EduSCRUM; новий курс “TurboEnglish” - інтерактив англійською протягом всього заняття, залучення Native Speakers і мейкерство англійською; нові інтегровані курси для дітей 10+ років - розробка мобільного додатку для Android, 2D-анімацію та Java програмування.

Також одним із цьогорічних нововведень є можливість навчання двічі на тиждень. Робоклуб пропонує дітям навчатися двічі на тиждень задля більшої ефективності, однак, варто зазначити, що можливість займатись один раз на тиждень все ж залишається.

Ірина Молінська розповіла й про викладачів Робоклубу, які є не тільки дипломованими педагогами, а й фанатами своєї справи, тьюторами для студентів - друзями, які допоможуть знайти відповіді на питання і цікаво розкажуть про нові теми. За спиною кожного викладача базових курсів - наш відділ досліджень і розробки, люди з найбільшим досвідом практичної та методичної розробки, який очолює Василь Дорошенко. Цікаво, що на інтегрованих курсах викладатимуть спеціалісти з працюючих бізнесів та викладачі, які мають менторів з ІТ-компаній.

Окрім пізнавальної інформації, учасники заходу ще взяли участь в розіграші абонементу на місяць безкоштовного навчання в “Робоклуб”. Щасливчиком став 10-річний франківець, який відвідав презентацію з батьком.

Цитуючи слова спікера Ірини Молінської, підводимо підсумки, “основна мета Робоклубу - розвинути в дітей ті компетенції, які вони зможуть застосувати в житті, незалежно від того, чим вони будуть займатися в майбутньому”.

Читайте також

Воркшопи 2D Animation Adventure успішно завершено

Воркшопи 2D Animation Adventure успішно завершено

22/10/2023
Серія воркшопів "United with 3D" успішно завершена

Серія воркшопів "United with 3D" успішно завершена

22/10/2023
Завершення захопливих подій з Micro:bit

Завершення захопливих подій з Micro:bit

22/10/2023
Серія воркшопів “United with 3D”

Серія воркшопів “United with 3D”

16/10/2023

Контакти

Напишіть нам