Презентація “Робоклубу” на факультеті математики та інформатики

1 листопада на факультеті математики та інформатики ДВНЗ “Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника” відбулася знакова зустріч студентів освітніх спеціальностей (“Середня освіта (Інформатика)” та “Середня освіта (математика)” з учасниками команди Івано-Франківського Робоклубу. Засновник організації Сергій Никоноров розповів про те, як виникла ідея створення організації, її історію та основні напрямки діяльності.

Зокрема, Сергій Никоноров розповів, що у “Робоклубі” є кілька навчальних напрямків, серед яких - створення 2D анімації, розробка мобільних застосунків. Також у планах створення курсу з англійської для дітей 6 – 9 років. Найбільш відомим є курс з робототехніки поділений на 4 етапи відповідно до віку дітей.

Суть ідеї полягає в осучасненні навчання та розвитку компетентностей, необхідних у сучасному світі як для тих, хто пов'язує своє життя з ІТ, так і для тих, чиє життя досить віддалене від цієї сфери. Адже курси спрямовані не лише на здобуття професійних вмінь, знань та навчичок, а значною мірою спрямовані на розвиток комунікативних здібностей та соціалізацію дітей, починаючи з раннього віку. В цьому допомагає комплексний підхід до розробки курсів та використання новітніх освітніх технологій. Також варто зазначити, що основною ідеєю є саме створення безпечного освітнього середовища для розвитку креативних здібностей дітей.

Спікером також виступила операційний директор “Робоклубу” Ірина Молінська, яка розповіла про свої подальші плани та закликала студентів-освітян підтримувати ідею осучаснення системи навчання та долучатися до розвитку освіти.  

Ідею зустрічі ініціювали доценти кафедри математики та інформатики і методики навчання Олеся Власій та Ольга Дудка. Присутній на зустрічі заступник декана Андрій Соломко висунув ідею підписання угоди про  подальшу співпрацю. Тож сподіваємось на нові цікаві зустрічі, модерні екскурсії та занурення у світ сучасних інноваційних технологій навчання!

Читайте також

Воркшопи 2D Animation Adventure успішно завершено

Воркшопи 2D Animation Adventure успішно завершено

22/10/2023
Серія воркшопів "United with 3D" успішно завершена

Серія воркшопів "United with 3D" успішно завершена

22/10/2023
Завершення захопливих подій з Micro:bit

Завершення захопливих подій з Micro:bit

22/10/2023
Серія воркшопів “United with 3D”

Серія воркшопів “United with 3D”

16/10/2023

Контакти

Напишіть нам